HostingShared Linux Hosting пакети

бесплатен .мк домен со секој закупен хостинг пакет ЗАСЕКОГАШ


Linux DD CloudSSD 64

Cpanel, Cloudlinux OS, LiteSpeed web server
од

1770 ден

ГОДИШНО
 • 2000MB 3000MB SSD веб простор
 • неограничен месечен трансфер
 • 1 хостиран домен
 • Процесорска брзина 2 јадра
 • РАМ меморија 1GB
 • неограничено email, ftp, mysql, parked / sub domains
 • Бесплатен мк домен

Linux DD CloudSSD Extreme

од

2950 ден

ГОДИШНО
 • 7500MB 10000MB SSD веб простор
 • неограничен месечен трансфер
 • 5 хостирани домени
 • Процесорска брзина 3 јадра
 • РАМ меморија 2GB
 • неограничено email, ftp, mysql, parked / sub domains
 • Бесплатен мк домен

Linux DD CloudSSD Unlimited

од

4366 ден

ГОДИШНО
 • 30000MB SSD веб простор
 • неограничен месечен трансфер
 • 10 хостирани домени
 • Процесорска брзина 4 јадра
 • РАМ меморија 3GB
 • неограничено email, ftp, mysql, parked / sub domains
 • Бесплатен мк домен

* Цените се СО ВКЛУЧЕН ДДВ од 18%

Секој пакет вклучува

НЕОГРАНИЧЕНИ

email корисници; mysql датабази; FTP корисници; поддомени и паркирани домени

CPANEL

контролен панел

SOFTACULOUS

Инсталација со 1 клик на преку 400 скрипти, автоматска надградба и бекап

PHP

Избор на PHP верзија (5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4)

AUTO SSL

Бесплатен AutoSSL сертификат


Shared Windows Hosting пакети

бесплатен .мк домен со секој закупен хостинг пакет ЗАСЕКОГАШ


Windows DD CloudSSD 64

од

2596 ден

ГОДИШНО
 • 2000MB 3000MB SSD веб простор
 • неограничен месечен трансфер
 • 1 хостиран домен
 • Процесорска брзина 2 јадра
 • РАМ меморија 1GB
 • неограничено паркирани домени (parked)
 • неограничено email, ftp, mysql, parked / sub domains
 • Бесплатен мк домен

WIndows DD CloudSSD Extreme

од

4600 ден

ГОДИШНО
 • 7500MB 10000MB SSD веб простор
 • неограничен месечен трансфер
 • 5 хостирани домени
 • Процесорска брзина 3 јадра
 • РАМ меморија 2GB
 • неограничено паркирани домени (parked)
 • неограничено email, ftp, mysql, parked / sub domains
 • Бесплатен мк домен

Windows DD CloudSSD Unlimited

од

7317 ден

ГОДИШНО
 • 30000MB SSD веб простор
 • неограничен месечен трансфер
 • 10 хостирани домени
 • Процесорска брзина 4 јадра
 • РАМ меморија 3GB
 • неограничено паркирани домени (parked)
 • неограничено email, ftp, mysql, parked / sub domains
 • Бесплатен мк домен

* Цените се СО ВКЛУЧЕН ДДВ од 18%

Секој пакет вклучува

НЕОГРАНИЧЕНИ

email корисници; mysql датабази; FTP корисници; поддомени и паркирани домени

PLESK

контролен панел

ASP/PHP

ASP, ASP.NET 1.1/2/3.5SP1/4.5, ASP.NET MVC 3/4/5
PHP 5.6, 7.2, 7.3, 7.4

СЕРВЕР

SQL Server 2017
Remote Database access - SQL Server Management studio
MySQL5 & phpMyAdmin

AUTO SSL

Бесплатен AutoSSL сертификат


НОВО БИЗНИС ХОСТИНГ

Бесплатен .мк домен со секој закупен хостинг пакет ЗАСЕКОГАШ.
БЕСПЛАТНА дедицирана ИП адреса.
* Цените се БЕЗ вклучен ДДВ од 18%

Секој пакет вклучува

Дедицирана ИП адреса

Reverse DNS, премиум емаил

НЕОГРАНИЧЕНИ

email корисници; mysql датабази; FTP корисници; поддомени и паркирани домени

SOFTACULOUS

Инсталација со 1 клик на преку 400 скрипти, автоматска надградба и бекап

PHP

Избор на PHP верзија (5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4)

AUTO SSL

Бесплатен AutoSSL сертификатОстанати услуги


SSL сертификат

Понуда на RapidSSL и PositiveSSL сертификати

Цените на SSL сертификатите се од 250 денари месечно или 3000 денари годишно. Доколку го хостирате вашиот сајт на серверите на ДДХост инсталацијата на сертификатот е вклучена во цената. Доколку имате потреба од друг вид на SSL сертификат, контактирајте не за понуда .

Што е SSL?

SSL (Secure Socket Layer) протоколот е Web стандард за енкрипција на комуникацијата помеѓу корисниците и веб страниците. Податоците пратени преку SSL конекција се заштитени со енкрипција, со што податоците се зашитени од прислушкување и останати упади.

Дали и кога ми треба SSL?

Со напредокот на технологијата последнава декада, се повеќе лични податоци и важни документи се чуваат онлајн. На овие податоци им треба заштита, во спротивно секој со основно IT познавање би можел да ги преземе. Без SSL енкрипција, вашите лични податоци, лозинки, информации за сметки од банки можат лесно да бидат преземени. Посетителите на вашиот веб сајт не би оставале лични податоци доколку нема SSL што придонесува до губење клиенти. Доколку имате онлајн бизнис, интернет продавница, портал на којшто се зачленуваат корисници, потребен е SSL сертификат.


Дедицирана IP адреса

Ако користите поделен Shared хостинг оваа адреса ја делите со повеќе корисници. Доколку закупите дедицирана IP адреса, ќе имате уникатна адреса само за вашата страница.

Кога и дали ми треба дедицирата IP адреса?

1. E-mail blacklist - На поделените Shared хостинг пакети, на една IP адреса се хостираат веб страници од повеќе клиенти. Често доаѓа до проблем доколку еден од клиентите е подложен на хакерски упад, или СПАМ од неговата страница, IP адресата да биде ставена во црна листа (blacklist) на провајдерите и интернет пребарувачите. Со ова сите страници хостирани на таа адреса автоматски стануваат недостапни или пораките стигнуваат во SPAM папката на корисниците. За да се избегне овој проблем, најдобро е да закупите статична адреса за Вашата страница

2. Доколку користите страница со онлјан плаќање, повеќето банки бараат да имате статична IP адреса за интегрирање на системот за онлајн уплата.


ДДХОСТ Клиенти

Со задоволство соработуваме со