Заштита од банирање на IP адреса Принт

  • 1

На секој сервер има одредено ограничување на конекции како заштита на системот од DOS напади. Освен бројот на најавувања, последователните повици во краток интервал од иста IP адреса, на пример при качувањето или спуштањето на повеќе фајлови, може да го предизвикаат тој проблем. Во ваков случај прикачувањето превете го со архивиран фајл кој ќе го отпакувате на сервер. Наша препорака за програма за трансфер на фајлови е Winscp https://winscp.net/eng/download.php.Дали Ви помогна овој одговор?

« Назад