Сетирање Outlook како емаил клиент

1. Отворете ја програмата и креирајте нов налог преку опцијата "Accounts / New Email"


Внесете ја целосната е-мејл адреса и вашата лозинка.


2. Одберете тип на сервер POP или IMAP. Било која опција да одберете, постапката која следи е идентична. Разликата псотои во поратата за "Incoming server configuration".


Обележете ја опцијата "Requires Authentication"
Logon user name: Целосна е-мејл адреса
Кликнете "Next" и сандачето ќе биде креирано.


Доколку вршите промена на податоци, одберете го сандачето и опцијата "Properties".
Во податоците за серверот поставете ја следната содржина:Incoming mail server: mail.imenadomen.com.mk
Outgoing mail server: mail.imenadomen.com.mk

Email username: Целосна e-mail адреса sandache@imenadomen.com.mk
Password: Лозинка

ВАЖНО: Опцијата "My server requires authentication" да биде обележена.Во опцијата Advanced се поставуваат портите за примање и испраќање на електронска пошта.

Доколку сакате да чувате копија од пораките на серверот, обележете ја опцијата "Leave a copy of messages on server". Во спротивно, пораките кои ќе ги примате преку Outlook ќе ги имате само на локалниот компјутер. 
Напомена: Доколку чувате копија од пораките на серверот, ќе можете да пристапите до сандачето преку веб-базиран пристап преку http:///webmail.imenadomen.com.mk и пораките ќе бидат вброени во целокупниот веб простор кој го имате закупено.
  • 4 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Туториал : Користење на Gmail како Webmail клиент и бекап на вашите пораки

На повеќето клиенти е-маил пораките им се од голема важност и често поставувано прашање е како да...

Инструкции за надградба на скрипти

Најчести хакерски упади на серверите се преку застарени скрипти како Joomla, Wordpress,...

Упатство за инсталирање php 5.3

Од 1ви мај 2013 на серверите е инсталирана верзија на php 5.3. Истата не е вклучена и треба рачно...

Мануелно менување php верзии

За менување на php верзија на shared linux hosting, едитирајте го .htaccess фајлот во фолдерот...

Заштита од банирање на IP адреса

На секој сервер има одредено ограничување на конекции како заштита на системот од DOS напади....