Мануелно менување php верзии

За менување на php верзија на shared linux hosting, едитирајте го .htaccess фајлот во фолдерот кадешто е инсталирана вашата веб страница.
Доколку не постои .htaccess фајл креирајте го мануелно. Најдолу додајте ги следните линии соодветно со секоја верзија на php што сакате да ја користите. Оваа промена ќе влијае на директориумот во којшто е ставен .htaccess фајлот и сите негови поддиректориуми. Доколку сакате да користите друга верзија на некој поддиректориум, креирајте нов .htaccess фајл соодветно

# Use PHP52 as default

AddHandler application/x-httpd-php52 .php
<IfModule mod_suphp.c>
suPHP_ConfigPath /opt/php52/lib
</IfModule>

# Use PHP53 as default
AddHandler application/x-httpd-php53 .php
<IfModule mod_suphp.c>
suPHP_ConfigPath /opt/php53/lib
</IfModule>

# Use PHP54 as default
AddHandler application/x-httpd-php54 .php
<IfModule mod_suphp.c>
suPHP_ConfigPath /opt/php54/lib
</IfModule>
  • 3 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Туториал : Користење на Gmail како Webmail клиент и бекап на вашите пораки

На повеќето клиенти е-маил пораките им се од голема важност и често поставувано прашање е како да...

Инструкции за надградба на скрипти

Најчести хакерски упади на серверите се преку застарени скрипти како Joomla, Wordpress,...

Упатство за инсталирање php 5.3

Од 1ви мај 2013 на серверите е инсталирана верзија на php 5.3. Истата не е вклучена и треба рачно...

Сетирање Outlook како емаил клиент

1. Отворете ја програмата и креирајте нов налог преку опцијата "Accounts / New Email"Внесете ја...

Заштита од банирање на IP адреса

На секој сервер има одредено ограничување на конекции како заштита на системот од DOS напади....