Миграција е-маил пораки Принт

  • 0

Доклку мигрирате од Windows 2003 на Windows 2008 хостинг, или од Windows 2008 на Windows 2008 Cloud хостинг и сакате да ги измигрирате е-маил пораките, постојат неколку начини.

ДДХост за сите Windows хостинг планови користи Smartermail кој има вградено Migration tool. Оваа алатка не поддржува мигрирање од Smartermail на Smartermail веројатно ќе го има во некоја понова верзија. Постојат неколку начини за миграција.

1. Доколку користите POP3 сочувајте ги вашите пораки во било кој програм за Offline прегледување е-маил (Outlook, Thunderbird...)

2. Доколку користите WEBMAIL има два начини

- Логирајте се во контролниот панел на новиот хостинг план. Креирајте ги е-маил адресите и отворете WEBMAIL. Логирајте се со соодветниот email и password. Во Smartermail менито во има опција Migration Tool. Во листата за клинти за миграција одберете Other. Во сервер внесете ја IP адресата од стариот сервер (ја имате како е-маил порака при купување на хостинг пакет). Внесете го корисничкото име и лозинка и пораките ќе бидат префрлени

- Втора опција е со IMAP. Првата опција ќе го измигрира само Inbox фодерот. Доколку Ви требаат останатите фолдери SENT... користете било кој Offline софтвер за прегледување емаил (Outlook, Thunderbird...) и одберете IMAP наместо POP3 при креирање на пакетот. Со ова сите фолдери ќе се синхронизираат во вашиот компјутер. Потоа лесно можете пораките да ги копирате во некој од Offline фолдерите


Дали Ви помогна овој одговор?

« Назад