Бесплатен AutoSSL со секој хостинг пакет

  • Friday, 2nd November, 2018
  • 14:10pm

https://ddhost.mk/images/Announcement/blog_8275_large.jpg

Безбедноста на податоците на интернет е приоритет за сите корисници. Секојдневно посетуваме веб страници каде оставаме лични и сензитивни податоци како е-маил адреса, корисничко име, лозинка и податоци од банкарски картички за онлајн плаќања. Веб страниците означени со https протокол означуваат дека веб страницата е безбедна и има инсталирано SSL сертификат. (Secure Sockets Layer) SSL сеертификат претставува протокол креиран за да обезбеди сигурна комуникација на интернет, односно податоците на веб страницата се енкриптирани, пребарувањето како и оставањето на податоците е безбедно. Предност кај сопствениците на веб страниците е тоа што имаат поголема доверба од корисниците и имаат подобро позиционирање на веб страницата при пребарувањето.

Доколку вашата веб страница е хостинрана во ДДХост ви следува бесплатна инсталација на основен Auto-SSL сертификат. За негова активација контактирајте нè. 

https://blog.cpanel.com/autossl/

« Назад