Business HostingNEW BUSINESS HOSTING

Бесплатен .мк домен со секој закупен хостинг пакет ЗАСЕКОГАШ.
БЕСПЛАТНА дедицирана ИП адреса.
* Цените се БЕЗ вклучен ДДВ од 18%

Секој пакет вклучува

Дедицирана ИП адреса

Reverse DNS, премиум емаил

НЕОГРАНИЧЕНИ

email корисници; mysql датабази; FTP корисници; поддомени и паркирани домени

SOFTACULOUS

Инсталација со 1 клик на преку 400 скрипти, автоматска надградба и бекап

PHP

Избор на PHP верзија (5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4)

AUTO SSL

Бесплатен AutoSSL сертификат


ХАРДВЕР


CLOUD

Инфраструктура- Лесна скалибилност, можност за хостирање на поголеми/потешки сајтови. Флексибилност на ресурси, зголемување со еден клик без миграции.

CLOUD СЕРВЕРИ

Со последна генерација Intel(R) Xeon(R) Gold 6154 процесори, SSD дискови, хардверска DDOS заштита.

TIER4 ДАТАЦЕНТАР

Клауд инфраструктура во највисока класа TIER4 на датацентар со 99.995% uptime, (downtime помалку од 30 минути годишно)

ЛОКАЦИЈА

Серверска локација - Бугарија - (директен телеком линк, до 300% побрз пристап до страните од Македонија)

БЕКАП

Неделен/месечен бекап во датацентар на надворешна локација (дополнителен неделен и меселен бекап се чува на надворешни белап сервери во Германија)


СОФТВЕР


CPANEL

Контролен панел Cpanel - број 1 web hosting контролен панел

LitESPEED

Litespeed Web Server for Wordpress - до 30 пати побрз вордпрес сајт во споредба со Apache. Автоматска активација со секоја Wordpress инсталација.

CloudLinux

Подеднакво поделени серверски ресурси на сите користници. Комплетна изолација на секој хостинг акаунт од останатите. Можност за скалибилност на ресурси (процесор и рам меморија) што овозможува хостирање на потешки сајтови

ConfigServer eXploit Scanner

24/7 активно скенирање. Освен антивирусна заштита вклучува и phishing заштита, мониторинг на застарени скрипти

OSM

Outgoing Spam Monitor (osm) - висока репутација на сите пратени пораки.


ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА


24/7

24/7 поддршка преку емаил, тикетинг систем и лајв чет

ТЕЛЕФОНСКА ПОДДРШКА

понеделник до петок 09-16

МИГРАЦИЈА

Бесплатна миграција од друг хостинг провајдер

СКРИПТИ

Бесплатна инсталација на скрипти (wordpress, joomla...) (вклучува само инсталација со дифолтна тема, без дополнителни сетирања)

УСЛУГИ

Сетирање емаил адреси; Скенирање вируси; Промена на PHP верзии; Промена на ДНС и ДНС менаџмент (А, MX, CNAME записи)

Останати услуги


SSL сертификат
Што е SSL?

SSL (Secure Socket Layer) протоколот е Web стандард за енкрипција на комуникацијата помеѓу корисниците и веб страниците. Податоците пратени преку SSL конекција се заштитени со енкрипција, со што податоците се зашитени од прислушкување и останати упади.

Дали и кога ми треба SSL?

Со напредокот на технологијата последнава декада, се повеќе лични податоци и важни документи се чуваат онлајн. На овие податоци им треба заштита, во спротивно секој со основно IT познавање би можел да ги преземе. Без SSL енкрипција, вашите лични податоци, лозинки, информации за сметки од банки можат лесно да бидат преземени. Посетителите на вашиот веб сајт не би оставале лични податоци доколку нема SSL што придонесува до губење клиенти. Доколку имате онлајн бизнис, интернет продавница, портал на којшто се зачленуваат корисници, потребен е SSL сертификат.

АUTO SSL - бесплатен SSL сертификат со секој домен

POSITIVE SSL Single Domain 1000 ден/годишно

POSITIVE SSL Multi Domain 3000 ден/годишно


Дедицирана IP адреса

Ако користите поделен Shared хостинг оваа адреса ја делите со повеќе корисници. Доколку закупите дедицирана IP адреса, ќе имате уникатна адреса само за вашата страница.

Кога и дали ми треба дедицирата IP адреса?

1. E-mail blacklist - На поделените Shared хостинг пакети, на една IP адреса се хостираат веб страници од повеќе клиенти. Често доаѓа до проблем доколку еден од клиентите е подложен на хакерски упад, или СПАМ од неговата страница, IP адресата да биде ставена во црна листа (blacklist) на провајдерите и интернет пребарувачите. Со ова сите страници хостирани на таа адреса автоматски стануваат недостапни или пораките стигнуваат во SPAM папката на корисниците. За да се избегне овој проблем, најдобро е да закупите статична адреса за Вашата страница

2. Доколку користите страница со онлјан плаќање, повеќето банки бараат да имате статична IP адреса за интегрирање на системот за онлајн уплата.


ДДХОСТ Клиенти

Со задоволство соработуваме со